Vernissage Het ijzelt in juni
19.05.2019

De vernissage van 'Het ijzelt in juni' was er eentje voor in een gouden lijstje. Heel veel mooie mensen kwamen André Sollie eren. De toespraken waren prachtig, de muziek hemels. Het regende niet en de cava werd waarlijk koud geserveerd. Tussen de bomen hing alleen maar liefde en vriendschap. Het was een dag om nooit te vergeten. Die nacht gaf André Sollie licht af in het donker.


Op zondag 19 mei om 11u – aperitieftijd – werd ‘Het ijzelt in juni’ officieel voor open verklaard tijdens een warm en liefdevol feest ter ere van André Sollie. Jacques Dohmen, Sollies oud-uitgever bij Querido, kwam een pittige redevoering houden over zijn even boeiende als weerspannige samenwerking met Sollie. Dierbare collega’s Bart Moeyaert en Gerda Dendooven hielden een vrolijke tandemtoespraak (met zang) en districtsburgemeester van Deurne Tsjerk Sekeris kwam het beroemde lintje doorknippen. Voor de kleurrijke streep muziek zorgden de onvolprezen (contra)bassist Nicolas Rombouts en de Amerikaanse singer-songwriter Matt Watts.


'Het ijzelt in juni' vindt nog tot en met zondag 16 juni onderdak in de pagode van het Boekenbergpark en is mogelijk dankzij de steun van Literatuur Vlaanderen, Stichting IJsberg en District Deurne.

Tik om te starten

Rietepetite