Rietepetite

RIETEPETITE iS EEN VERENIGING DIE VERLEIDELIJKE PROJECTEN OP TOUW ZET MET KWALITEITSRIJKE (JEUGD)LITERATUUR EN POËZIE ALS POTGROND.


Rietepetite wil het leesvuur brandend houden en ook auteurs en illustratoren die ten onrechte in de vergetelheid zijn geraakt reanimeren.

Rietepetite kent hokjes noch grenzen. Elk project vertrekt vanuit de literatuur, maar ook andere disciplines worden voluit omarmd. De naam Rietepetite klinkt absurdistisch en zo is het ook bedoeld: geheel in de geest van Paul Van Ostaijen wil de vzw dwars, rebels en eigenzinnig zijn. Er geldt maar één regel: alles begint en eindigt bij literatuur die oh so fine is. De ‘she’ in het liedje van Jackie Wilson slaat, vinden wij, op de literatuur en zij is...


Well, lookabell, lookabell, lookabell, lookabell Oooooh Weeeeee

Lookabell, lookabell, lookabell OoooooWeeee

Oh, Ah, Oh, Ah, Oh wee

Well, she's so fine, fine, fine, She's so fine fa fine

Jelle Van Riet

Jelle Van Riet, oprichter van Rietepetite, is sinds 2001 freelance literair journaliste en columniste. Zij schrijft voor De Standaard en interviewt ook vaak voor een publiek.

Zij zetelde in de jury van zowel de BookSpot Literatuurprijs als de ANV-debutantenprijs, en ze was ook jurylid en -voorzitter van de Gouden Uil Jeugdliteratuur. Literatuur is haar vak, haar passie en haar waanzin. Maar ook beeldende kunst, theater, dans en muziek zijn voor haar de bron van alle leven.

Rietepetiters

Medebezielers van Rietepetite zijn Geert Bruloot, Mieke Hoste en An Vandevorst.


Tik om te starten

Rietepetite