NU COVID-19 ALS EEN SPLIJTZWAM TUSSEN ONS WOEKERT, HEBBEN WE MEER DAN OOIT NOOD AAN VERBONDENHEID. AAN WOORDEN DIE DE AFSTAND VERKLEINEN. AAN DICHTERS VAN WACHT. BEL HET GRATIS NUMMER 0800 11 233 OM HUN ZIELSTRELENDE VERZEN TE HOREN.


De 'Dichters van wacht' zitten elke avond van het Paasverlof tussen 20u en 22u bij de telefoon, paraat om jou net als een boekendokter een helend gedicht in je oor te fluisteren. Geen snellere en smetvrijere brug om dichter bij elkaar te komen dan de poëzie, van quarantaineplek naar quarantaineplek. Bellers krijgen via een nabije stem schoonheid aangereikt, dichters kunnen hun verzen tot in een verre woonkamer brengen.

Wil jij ook een dichter die je poëzie influistert? Bel dan van maandag 6 april tot en met zaterdag 18 april het gratis nummer 0800 11 233 en hang aan de lijn met Rodaan Al Galidi, Benno Barnard, Amina Belôrf, Paul Bogaert, Tsead Bruinja, Paul Demets, Lotte Dodion, Eva Gerlach, Luuk Gruwez, Mustafa Kör, Delphine Lecompte, Bart Moeyaert, Lisette Ma Neza, Charlotte Mutsaers, Seckou, Michaël Vandebril, Maud Vanhauwaert, Joke van Leeuwen, Max Temmerman, Vrouwkje Tuinman, Anne Vegter, of een van onze vele andere dichters.

Via het keuzemenu word je doorverbonden met een van onze dichters van wacht. Wie, dat weet je niet op voorhand.


Dichters van wacht is een co-productie van verb(l)ind vzw en Rietepetite, naar een idee van Hein Huyghe. Grote dank uiteraard ook aan de vele dichters. Ontdek hun namen via verblind.be/samen-dichter.


'Dichter is een essentieel beroep, kopte De Standaard in een artikel over 'Dichters van wacht'.

Bekijk hier het item over 'Dichters van wacht' in het Journaal.

Lees hier wat Kristien Bonneure schreef over 'Dichters van wacht'.

Tik om te starten

Rietepetite