André Sollie
Expo André Sollie 'Het ijzelt in juni' in het Boekenbergpark

ILLUSTRATOR, SCHRIJVER, DICHTER EN MOOIE MENS TOUT COURT ANDRÉ SOLLIE WORDT GEHULDIGD MET EEN FEEST EN EEN TENTOONSTELLING VAN ZIJN WERK. 'HET IJZELT IN JUNI' LOOPT VAN 19 MEI TOT EN MET 16 JUNI IN DE PAGODE VAN HET BOEKENBERGPARK IN DEURNE.


‘André Sollie is zonder enige twijfel de peetvader van de Vlaamse illustratie. Zijn invloed is nauwelijks te overschatten. We mogen het werk van André Sollie nooit vergeten’, aldus de meester-illustrator Carll Cneut. Sollie heeft wel meer illustratoren wakker gekust die daarna tot grote hoogte zijn gestegen en verdient een hommage. Het ijzelt in juni is een rond Sollies prachtige prentenboeken opgebouwde expo, die tegelijkertijd een glimp laat zien van de grote rijkdom, variëteit en spanwijdte van zijn oeuvre. Aangezien de illustrator in de aan het park grenzende Unitaslaan woont is het met enige verbeelding een tentoonstelling in de tuin van André Sollie. Na vier ongetwijfeld zinderende weken in het park reist de expo verder naar Kunstenfestival Watou, Het Predikeren in Mechelen en Bibliotheek Genk.

De expo geldt als de ontmaagding van het nieuwbakken Rietepetite en is mogelijk dankzij de steun van Literatuur Vlaanderen, Stichting IJsberg en District Deurne.

Tik om te starten

Rietepetite