André Sollie
Expo André Sollie 'Het ijzelt in juni' in Mechelen

HET PRACHTIG GERENOVEERDE PREDIKHEREN IN MECHELEN, DAT IS DE VOLGENDE TIJDELIJKE RESIDENTIE VAN 'HET IJZELT IN JUNI', EEN TENTOONSTELLING TER ERE VAN ILLUSTRATOR, SCHRIJVER EN DICHTER ANDRÉ SOLLIE.

‘André Sollie is zonder enige twijfel de peetvader van de Vlaamse illustratie. Zijn invloed is nauwelijks te overschatten. We mogen het werk van André Sollie nooit vergeten’, aldus de meester-illustrator Carll Cneut. Sollie heeft wel meer illustratoren wakker gekust die daarna tot grote hoogte zijn gestegen en verdient een hommage. Het ijzelt in juni is een rond Sollies prachtige prentenboeken opgebouwde expo, die tegelijkertijd een glimp laat zien van de grote rijkdom, variëteit en spanwijdte van zijn oeuvre.

Sollies traject is er een van broodtekenaar tot eigenzinnig kunstenaar. Van barokke, levensechte en romantische tekeningen naar uitgepuurd, vertekend en ietwat karikaturaal werk – altijd met een zweem melancholie en een snuf humor. Na geslaagde passages in het Boekenbergpark te Deurne en op het Kunstenfestival Watou, resideert de expo nu tijdelijk in het wondermooie Predikheren in Mechelen.

Tentoonstellingen
Toen: KUNSTENFESTIVAL WATOU
29.06 - 01.09.2019
Toen: PAGODE BOEKENBERGPARK DEURNE
19.05 - 16.06.2019
Tik om te starten

Rietepetite