André Sollie
Expo André Sollie 'Het ijzelt in juni' in Watou

ILLUSTRATOR, SCHRIJVER, DICHTER EN MOOIE MENS TOUT COURT ANDRÉ SOLLIE WORDT GEHULDIGD MET EEN REIZENDE TENTOONSTELLING VAN ZIJN WERK. 'HET IJZELT IN JUNI' BRENGT DE ZOMER DOOR OP KUNSTENFESTIVAL WATOU.


‘André Sollie is zonder enige twijfel de peetvader van de Vlaamse illustratie. Zijn invloed is nauwelijks te overschatten. We mogen het werk van André Sollie nooit vergeten’, aldus de meester-illustrator Carll Cneut. Sollie heeft wel meer illustratoren wakker gekust die daarna tot grote hoogte zijn gestegen en verdient een hommage. 'Het ijzelt in juni' is een rond Sollies prachtige prentenboeken opgebouwde expo, die tegelijkertijd een glimp laat zien van de grote rijkdom, variëteit en spanwijdte van zijn oeuvre.

Sollies traject is er een van broodtekenaar tot eigenzinnig kunstenaar. Van barokke, levensechte en romantische tekeningen naar uitgepuurd, vertekend en ietwat karikaturaal werk – altijd met een zweem melancholie en een snuf humor. Na vier warme en liefdevolle weken in het Antwerpse Boekenbergpark reist 'Het ijzelt in juni' verder. Eerste stop is een lang zomerverblijf in Watou.


Bekijk hier een gesprek met André Sollie.

Tentoonstellingen
Toen: PAGODE BOEKENBERGPARK DEURNE
19.05 - 16.06.2019
Tik om te starten

Rietepetite