Andre Sollie
Expo André Sollie 'Het ijzelt in juni' in Genk

ILLUSTRATOR, SCHRIJVER, DICHTER EN MOOIE MENS TOUT COURT ANDRÉ SOLLIE WORDT GEHULDIGD MET EEN REIZENDE TENTOONSTELLING VAN ZIJN WERK. 'HET IJZELT IN JUNI VINDT NOG TOT 20 MEI LIEFDEVOL ONDERDAK IN DE BIBLIOTHEEK VAN GENK.


‘André Sollie is zonder enige twijfel de peetvader van de Vlaamse illustratie. Zijn invloed is nauwelijks te overschatten. We mogen het werk van André Sollie nooit vergeten’, aldus de meester-illustrator Carll Cneut.

Sollie heeft wel meer illustratoren wakker gekust die daarna tot grote hoogte zijn gestegen en verdient een hommage. 'Het ijzelt in juni' is een rond Sollies prachtige prentenboeken opgebouwde expo, die tegelijkertijd een glimp laat zien van de grote rijkdom, variëteit en spanwijdte van zijn oeuvre.

Sollies traject is er een van broodtekenaar tot eigenzinnig kunstenaar. Van barokke, levensechte en romantische tekeningen naar uitgepuurd, vertekend en ietwat karikaturaal werk – altijd met een zweem melancholie en een snuf humor.

Na geslaagde haltes in het Boekenbergpark te Deurne, op het Kunstenfestival Watou en in het Predikheren in Mechelen, vindt de expo nu een thuis in Genk.

Bib Genk is gesloten. Corona, weet je wel. Maar lezen kan je overal. Via deze link stap je een op Sollie geïnspireerde bibliotheek binnen voor jong en jonger. En de expo is ook gewoon bereikbaar via YouTube:

Tentoonstellingen
Toen: Bibliotheek Genk
29.02 - 29.08.2020
Toen: Het predikheren Mechelen
11.01 - 16.02.2020
Toen: Kunstenfestival Watou
29.06 - 01.09.2019
Toen: Pagode Boekenbergpark Deurne
19.05 - 16.06.2019
Tik om te starten

Rietepetite